Ce mai facem și cu cine

• În 2018, am dezvoltat site-uri și aplicații de mobil care informau tinerii cu privire la drepturile și responsabilitățile fiecăruia, în petițiile adresate autorităților, legislația în vigoare la proteste și accesul la informații corecte. Am făcut sondaje politice care să informeze mai bine cu privire la opțiunile politice ale unui electorat atomizat.

• Cu proiectul Telegraful Electoral, dezvoltat în 2019, am stârnit mințile tinerilor care urmau să voteze pentru prima dată. Proiectul a fost realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, un program dezvoltat de FDSC, în parteneriat cu Romanian-American Foundation, sprijinit de Enel România și Ursus Breweries.

• Pandemia din 2020 a însemnat o perioadă de profunde schimbări societale și o nouă direcție, accelerată de comunicare. Am oprit orice donații personale directe, pentru ca ele să ajungă la Linia Întâi și ne-am concentrat pe informarea prin rețelele sociale, cu un efort puternic provaccinare din surse oficiale. Am integrat comunicatele oficiale în proiectul Acum Știu, de pe rețeaua Telegram și am continuat activismul sanitar pe Facebook.

• În 2021 am demarat proiectul zDemocracy, finanțat prin Fonduri Norvegiene de Active Citizens Fund, pentru creșterea cunoștințelor cu privire la drepturile civice și implicare în luarea deciziilor publice, într-un proces interactiv de învățare prin care utilizatorii își vor dezvolta cunoștințe și aptitudini de participare civică și de analiză critică a informațiilor din mass-media care influențează dezvoltarea comunității.

• În 2022 am fost, din a doua zi a dezastrului, la granițele României și am luat în piept fluxul de refugiați. Am direcționat mii de refugiați spre Europa și mii de euro în donații spre centrele de ajutor, dar am ajutat și ONG-urile românești care gestionau cel mai bine criza. Am acționat chibzuit și corect, pentru că am răspuns cinstit primului român care ne-a întrebat, „dar pentru noi ce ați făcut?”. Când nu ajutam ucraineni, educam copii români în civism. 

• Curaj Înainte colaborează și în 2023 cu alte asociații, fundații, dar și organizații de stat, în susținerea principiilor democratice și europene, pentru românii din țară și din străinătate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *