O pandemie de curaj

În ultimii doi ani, nu am cerut donații. A fost actul nostru de responsabilitate pentru Linia Întâi și pentru asociațiile care ajutau în răspunsul instituțional la Covid-19. Am susținut Strategia de vaccinare națională și am făcut activism sanitar pe Facebook și în cursurile ținute online, de câte ori am simțit că situația o cere – și Dumnezeu știe că într-o societate polarizată precum a noastră, acolo unde știința și resursele unei planete se unesc pentru a trece omenirea printr-o astfel de problemă, iar oamenii închid ochii la realitate, a fost nevoie de orice efort pentru a convinge chiar și un singur om.

În 2022, am demarat zDemocracy, un proiect ambițios, cu elemente de e-learning la nivel național și cursuri de civism în cinci comunități insuficient deservite de stat – în zone sărace din România, unde am întâlnit tineri liceeni cu speranțe pentru o viață mai bună. Nu putem schimba realitatea care îi înconjoară, nu peste noapte, dar vom încerca al dracului de tare! Iar în privința acestor copii, atunci când vezi cum cinstesc o simplă donație de carte, credeți-ne că nimeni nu ne stă în cale să facem ceea ce ne-am propus.

zDemocracy la Bacău

Nu pornim dintr-un soi de fals romantism despre cum ar trebui să fie România rurală – bucolică, idealizată. Pornim cu ideea că avem resursele și tehnologia să schimbăm percepții despre drepturi și responsabilități. Multe asociații pornesc proiecte bune, dar ale căror pași și rezultate sunt departe de opinia publică. Nu mai putem accepta asta, într-o societate pe care internetul a conectat-o și unde rețelele sociale domină discursul public. Este datoria oricărui ONG să bugeteze reclamă și notorietate.

Avem bugetul de reclamă, ceea ce ne dorim este să facem mai mult și mai bine. În următoarea perioadă Curaj Înainte cere donații pentru acești copii, din cele cinci licee unde vom preda cursuri de câte o săptămână despre responsabilități civice și despre fake news; unde vom ajuta și educa 100 de tineri și 100 de profesori. Toți banii primiți în acest scop se vor duce spre suplimentarea bugetului de proiect – fie adăugând la costurile noastre indirecte (benzină pentru transport, birotica, chiar și la contabilitate) sau cele directe (donații suplimentare de carte, hrana copiilor în timpul cursurilor sau tehnică pentru nevoile liceelor).

RO35 RZBR 0000 0600 2018 2553

Raiffeisen Bank
Agenția Ion Mihalache
Bloc 13A, Bulevardul Ion Mihalache 109, București 011177

Sau prin Paypal / card bancar.

Vă mulțumim!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *