Menu

Asociația  Curaj Înainte  derulează în mod continuu inițiative de activism civic și de monitorizare a problemelor reale pe care le întâmpină românii din diasporă. În același timp, dezvoltăm și proiecte de utilitate pentru românii din țară și din străinătate.

Proiecte în derulare:

Prezentările Newsline – inspirat de succesul Telegraful, Newsline este un proiect încă în stadiul de draft. Practic dorim să oferim cursuri regulate cu privire la cele mai importante evenimente ale săptămânii, să investigăm știrile cât mai obiectiv și să prezentăm analiza noastră într-un format care folosește noile tehnologii. Spunem cursuri, pentru că dorim să educăm, în măsura în care informăm. Încă dezvoltăm conceptul și acceptăm propuneri și parteneriate.

Telegraful / Ipoteze – accesibil pe site, Facebook și Android, este un proiect complex, de selectare a celor mai importante știri ale zilei și de discutare, dintr-o perspectivă de implicare civică, a temelor cu cel mai mare interes. Alegem zilnic, din mii de surse, subiecte cu adevărat importante pentru societatea românească și ne îndeplinim rolul de informare, prin referințe comune și tehnologie, a românilor de pretutindeni. Cele mai importante subiecte sunt apoi discutate într-un podcast săptămânal, alături de experți în domeniu. Proiectul de podcasturi Ipoteze este coordonat de Paul Chioveanu și îl are ca invitat permanent pe Codru Vrabie.

Arhiva proiectelor vechi aici.