Practica politică reprezintă o serie de prezentări despre profesia de politolog, ce înseamnă să urmezi o carieră într-o instituție publică sau în consultanță, odată ce ai absolvit științe politice într-o facultate de profil din România. La facultate, înveți despre Platon, Locke și Machiavelli, dar cum se traduc ei în politica românească? Ce faci tu, în rolul de consilier sau consultant politic, pentru un client? Cum evoluează cariera ta, din momentul în care ai absolvit? Sunt întrebări pe care le punem și la care răspundem în cursul non-formal Practica politică.

În 2021, studenții au învățat despre rolul unui consilier, slujba de consultant politic, comunicarea online și offline, dar și siguranța datelor. Au fost invitați specialiști din presă, funcționari publici și consultanți pentru a întări cunoștințele dobândite. Le mulțumim, pe această cale, următorilor: Lavinia Grecu, Daniel Olteanu, Adi Zăbavă, Ruslana Grosu, Victor Nichituș și Flavia Bălan.

Cursanții au primit certificate și diplome de participare. Curaj Înainte a organizat acest proiect din fonduri proprii și cu susținerea Facultății de Științe Politice a Universității din București. Mulțumiri cu totul deosebite domnului decan Cristian Preda.