demoFIT este o poveste interactivă a viitorului civic în care tu controlezi personajul principal. Deciziile tale afectează cursul poveștii și acțiunile celor din jur. I se mai spune web novel sau interactive fiction, dar ideea este aceeași: alegerile tale afectează personajul cărții, povestea sa și chiar concluzia. Noi ducem povestea mai departe adaptând această idee la un curs despre democrație, educație civică și responsabilitate online. Este mult mai interesant să înveți despre ele printr-o poveste!

Povestea aceasta interactivă este parte a unui site dezvoltat de Asociația Curaj Înainte în cadrul proiectului zDemocracy, destinat tinerilor cu vârste între 14 și 24 de ani, la nivel național. De-a lungul anului 2022 vom veni și cu cursuri online gratuite pe teme de civism și fake news.


Proiectul zDemocracy: O poveste interactivă a viitorului civic este derulat de Asociația Curaj Înainte și beneficiază de o finanțare în valoare de 93.302,40 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.