Menu

Dragii noștri,

Vă mulțumim pentru că ne-ați fost alături, vă mulțumim pentru că, la un an de activitate, avem un rost în societatea românească – oricât de mic ar fi el, oricât de mică ar fi rămas societatea…

Dar noi vedem și altceva, pe lângă polarizarea zilnicului, ura și scandalul zilnic, atât de-a lungul ultimului an, cât și în lunile care urmează. Vedem o nație europeană și democratică, oameni care ne fac cinste în străinătate și în țară, vedem un țel comun în vocile noastre. Vedem oameni care ridică spitale și tineri care fac performanță. Vedem jurnalism de calitate și reportaje care ne mișcă inimile. Vedem speranță și vedem curaj.

Poate cu Unirea stăm mai greu, poate n-am reușit să rezolvăm toate chichițele unui stat democratic și poate că diferențele dintre noi sunt mai mari decât lucrurile care ne unesc. Dar tocmai în asta stă puterea noastră. Iar în micile clipe în care chiar simțim că suntem de un suflet, să schimbăm din temelii ceea ce ne apasă…

Să ne educăm mai bine asupra democrației, să ne implicăm în viața politică, să protestăm liber și pașnic, atunci când toate formele de petiție au expirat, să acceptăm diferențele dintre noi, vizibile și invizibile, să înțelegem civismul ca forța binelui și a evoluției tuturor, să păstrăm în sufletul comun o speranță de mai bine, de libertate – asta urăm tuturor!

La mulți ani tuturor! Sărbători fericite și curaj înainte!

Published in Blog

Curaj Înainte

Asociația Curaj Înainte are ca proiect principal promovarea principiilor democratice pentru românii din țară și din străinătate.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.