Menu

La un an de activitate, putem spune că interesul acordat diasporei a fost, într-adevăr, vizionar. Am bănuit, în mod corect, faptul că problemele sistemice cu care ne confruntăm, ca stat și națiune, într-o regiune plină de iliberalism, se vor revărsa în stradă, iar că rolul asocierii dintre cetățenii unei țări este de a păstra, proteja și întări drepturile democratice și libertatea. Atunci când o bună parte dintre aceștia sunt plecați din țară, într-un export net de putere de muncă și de gândire, asocierea devine cu atât mai importantă, în protejarea tuturor. 

Evenimentele de pe 10 august ne-au marcat profund. Cantitatea de știri false, de intoxicări, de violență verbală și fizică ne-au transmis faptul că problemele cu care ne confruntăm sunt mult mai mari. Așteptăm în continuare o narativă logică a evenimentelor din acea seară, ca și soluții pentru ca astfel de situații să nu se mai repete niciodată

Pentru clarificare, nu am susținut protestul din 10 august, pe care l-am văzut drept ultra-politizat, artificial și manipulativ. Dar în dreptul și dorința generală a oamenilor de a protesta pașnic, am întrezărit o formă de maturizare democratică a românilor de care suntem mândri; în care vedem curaj. 

Susținem dialogul și petiția la adresa autorităților, votul liber și protestele pașnice, atunci  când orice nemulțumire devine o cerere a drepturilor democratice. 

Mulțumim celor care au donat în conturile asociației noastre. Costurile de întreținere a proiectelor noastre sunt în continuare mai mari decât ne așteptam, dar ajutorul primit a contat!

Vom revizui statutul Asociației Curaj Înainte pentru a permite un spectru mai larg de activități și proiecte, pe care le vi le vom și prezenta, până la finele lunii. În data de 1 decembrie 2018 sărbătorim un an de activitate și le vom lansa, cu fanfara de rigoare. 

Published in Blog

Curaj Înainte

Asociația Curaj Înainte are ca proiect principal promovarea principiilor democratice pentru românii din țară și din străinătate.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.