Telegraful a fost primul produs/serviciu al acestei asociații și, poate cel mai important, în linie cu misiunea sa de a informa românii de pretutindeni, a adus știri serioase într-o lume plină de propagandă, tabloid și dezinformare. Ideea sa a fost simplă: alege principalele știri ale zilei; cele mai importante. De la 1 decembrie 2017, fix asta facem, un om stă și alege principalele știri ale zilei, împreună cu câteva articole de interes general – orice am considerat noi ca fiind important de citit.

Telegraful a trecut prin câteva schimbări, întâi prin vreo 3 aplicații de Android și iPhone, unde n-a avut cine știe ce succes, ca apoi să rămână o pagină de Facebook cu aproape 3.500 de like-uri. Am tot dezbătut cum să prezentăm știrile mai bine, cum să atingem cât mai mult din audiența țintă, inclusiv din cauza limitărilor impuse de Facebook paginilor.

În prezent, Telegraful se publică zilnic, în jurul orei 12, cu cele mai importante știri ale zilei.

 Faza doi  – mai degrabă evoluția acestui produs este că, pe lângă știrile zilnice, vom oferi săptămânal și un podcast pe cele mai importante subiecte ale săptămânii. Ideea le aparține domnilor Paul Chioveanu și Codru Vrabie, care merită aplaudați la scenă deschisă pentru inițiativă și colaborare. Sunt oameni care au definit mediul oengistic din România și buni specialiști în domeniile lor. Vom încerca, deci, săptămânal, să dezvoltăm conceptul inițial intitulat „Ipoteze”, să oferim niște discuții balansate, importante, pe temele mari ale societății actuale, inclusiv în engleză (din când în când).

Așadar, venim cu un proiect editorial, cu ingrediente ce țin de jurnalism, civism și analiză politică și socială. Urmează noi detalii pe telegraful.net și pe pagina noastră de Facebook.

Posted by Curaj Înainte

Asociația Curaj Înainte are ca proiect principal promovarea principiilor democratice pentru românii din țară și din străinătate.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *